Mega-omzet voor Alibaba tijdens Singles Day

Vanuit Singlesday.nl houden wij de ontwikkelingen rondom deze online koopjesdag nauwlettend in de gaten. Wat deed bijvoorbeeld web-gigant Alibaba aan omzet rondom 11-11-2020? In het eerste uur was de omzet al 11 miljard euro. Uiteindelijk verkocht het bedrijf voor een recordbedrag van bijna 65 miljard euro aan artikelen. Heeft het deze recordomzet te danken aan het fantastische openingsoptreden van Katy Perry? Of zal toch ook Covid-19 de nodige invloed hebben gehad?

Online koopjesfestijn Singles Day
Het is nog onduidelijk of er komend jaar weer nieuwe records worden verbroken, maar dat Singles Day groeit in populariteit is een feit. In 2019 verkocht Ailbaba voor bijna 35 miljard euro aan spullen en nu dus 65 miljard euro. Wat er zoal verkocht wordt? Van reizen tot elektronica en van beauty-items tot sportartikelen. Vrijwel alle soorten producten en diensten gaan als warme broodjes over de digitale toonbank.

Webwinkels profiteren flink
Naast Alibaba hebben ook vele andere online webwinkels zoals Nike, CoolBlue, iBood en de Bruna flink geprofiteerd van deze populaire dag. Officieel begint de dag op 11 november, maar zoals vaker beginnen de webwinkels al eerder met online kortingen te strooien. Niet alleen de extra omzet, maar ook logistieke redenen zijn hier de oorzaak van. Black Friday duurt ook bij vrijwel alle grote webwinkels een weekend of zelfs langer. De verwachting is dat ook hier de nodige records worden verbroken.

Tegenhanger Valentijnsdag
Naast Black Friday en Cyber Monday is Singles Day dus ook een serieus online koopjesspektakel. En hoewel Singles Day bedoeld is om voor jezelf leuke items te scoren, wordt er ook vooral veel aan anderen gedacht. Wellicht dat ook Covid-19 hier een extra stimulans voor is geweest. Ook zijn er talloze vakanties gecanceld, waardoor er ter compensatie meer online geshopt wordt.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Wil je als eerste op de hoogte zijn van onze aanbiedingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf ons volgen via Facebook en Instagram.

Wil je de mogelijkheden weten van adverteren op Singlesday.nl? Stuur dan een e-mail naar marketing@singlesday.nl.